Online přednáška
Japonská kuchyně (wašoku) je na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Zahrnuje sezonní produkty a vyznačuje se chutí, která je založena na staleté historii. Připojte se online na další přednášku z našeho cyklu Můj kousek Japonska a zjistěte, jaké jsou hlavní charakteristiky japonské kuchyně, způsoby přípravy a také to, jak je propojená s japonskou dlouhověkostí.
Přednášet bude PhDr. Kristina Kopáčková. Je absolventkou japanologie na FF UK a také nositelkou japonského vyznamenání Řád vycházejícího slunce se zlatými paprsky na náhrdelní stuze za zásluhy o rozvoj česko-japonských vztahů. Pracuje jako tlumočnice, řídí společnost Hana Tours Praha, s r.o. a obchod s japonskými potravinami (susi.cz). Pracuje také jako lektorka v nejstarší škole vaření v Praze Ola Kala, kde vede kurzy přípravy suši a japonské kuchyně s příběhem. Napsala několik knih o japonské kuchyni. První z nich dosáhla vydání 100 000 výtisků.
Přednáška je zdarma a je určena široké veřejnosti. Předpokládaná délka akce je 60–90 min. Setkáme se online pomocí aplikace Zoom.