Japonská kuchyně napříč stoletími

21. červen 2022, 17:00–18:30

Online přednáška

Japonská kuchyně (wašoku) je na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Zahrnuje sezonní produkty a vyznačuje se chutí, která je založena na staleté historii. Připojte se online na další přednášku z našeho cyklu Můj kousek Japonska a zjistěte, jaké jsou hlavní charakteristiky japonské kuchyně, způsoby přípravy a také to, jak je propojená s japonskou dlouhověkostí.

Přednášet bude PhDr. Kristina Kopáčková. Je absolventkou japanologie na FF UK a také nositelkou japonského vyznamenání Řád vycházejícího slunce se zlatými paprsky na náhrdelní stuze za zásluhy o rozvoj česko-japonských vztahů. Pracuje jako tlumočnice, řídí společnost Hana Tours Praha, s r.o. a obchod s japonskými potravinami (susi.cz). Pracuje také jako lektorka v nejstarší škole vaření v Praze Ola Kala, kde vede kurzy přípravy suši a japonské kuchyně s příběhem. Napsala několik knih o japonské kuchyni. První z nich dosáhla vydání 100 000 výtisků.

Přednáška je zdarma a je určena široké veřejnosti. Předpokládaná délka akce je 60–90 min. Setkáme se online pomocí aplikace Zoom.

Událost na Facebooku

Pořádá

Japonské centrum UP

Místo

online
Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)