Japonská kuchyně napříč stoletími

21. June 2022, 17:00–18:30

Online přednáška

Japonská kuchyně (wašoku) je na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Zahrnuje sezonní produkty a vyznačuje se chutí, která je založena na staleté historii. Připojte se online na další přednášku z našeho cyklu Můj kousek Japonska a zjistěte, jaké jsou hlavní charakteristiky japonské kuchyně, způsoby přípravy a také to, jak je propojená s japonskou dlouhověkostí.

Přednášet bude PhDr. Kristina Kopáčková. Je absolventkou japanologie na FF UK a také nositelkou japonského vyznamenání Řád vycházejícího slunce se zlatými paprsky na náhrdelní stuze za zásluhy o rozvoj česko-japonských vztahů. Pracuje jako tlumočnice, řídí společnost Hana Tours Praha, s r.o. a obchod s japonskými potravinami (susi.cz). Pracuje také jako lektorka v nejstarší škole vaření v Praze Ola Kala, kde vede kurzy přípravy suši a japonské kuchyně s příběhem. Napsala několik knih o japonské kuchyni. První z nich dosáhla vydání 100 000 výtisků.

Přednáška je zdarma a je určena široké veřejnosti. Předpokládaná délka akce je 60–90 min. Setkáme se online pomocí aplikace Zoom.

Událost na Facebooku

Organizer

Japonské centrum UP

Location

online
Back

Privacy settings

We use cookies and any other network identifiers on our website that may contain personal data (e.g. about how you browse our website). We and some of the service providers we use have access to or store this data on your device. This data helps us to operate and improve our services. For some purposes, your consent is required to process data collected in this way. You can change or revoke your consent at any time (see the link at the bottom the page).

(Essential cookies enable basic functions and are necessary for the website to function properly.)
(Statistics cookies collect information anonymously. This information helps us to understand how our visitors use our website.)
(They are designed for promotional purposes, measuring the success of promotional campaigns, etc.)