English version

Vážené zaměstnankyně, vážení zaměstnanci,

leden není jen měsícem zkoušek a všudypřítomné zimy, ale také obdobím, kdy chceme všem zájemcům představit široké možnosti studia na UP i život v univerzitním městě Olomouci. V sobotu 15. ledna tak univerzita ožila – převážně ale v online prostoru – dnem otevřených dveří, během nějž tisíce návštěvníků využily chatovací platformy, videostreamy, virtuální prohlídky nebo třeba podcasty. Aktuálně se UP představuje na veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha.

I ti, kteří se v budoucnu stanou součástí Univerzity Palackého, budou jednou dostávat Newsletter UP. Vy si však jeho aktuální číslo můžete přečíst už dnes, proto vám přejeme příjemné čtení.

V novém roce se zaměstnaneckou kartou na nákupy se slevou
Vlastnit zaměstnaneckou kartu UP přináší spoustu výhod, a to jak u externích partnerů, tak přímo u univerzitních zařízení. Vypravit se můžete na nákupy do UPointu, Skriptárny nebo knihkupectví ANAG, znalosti si rozšíříte návštěvou Pevnosti poznání nebo díky kurzům Jazykové školy UPlift, Britského centra KUP či vzdělávací agentury Intellego. Nakonec se můžete protáhnout se slevou v Aplikačním centru BALUO nebo Akademik sport centru UP a potom relaxovat v Mariánských Lázních. Více najdete v této zprávě a také v kompletním přehledu zaměstnaneckých benefitů.

Blíží se Akademický týden UP
Byl čtvrtek 21. února 1946, když se rozezněly zvony olomouckých kostelů. Zvěstovaly, že byl přijat zákon o obnovení olomoucké univerzity a že se Olomouc opět stává univerzitním městem. To platí dodnes, proto si i letos toto výročí připomeneme během Akademického týdne UP. Ten začne – stejně jako letní semestr – 14. února a přinese řadu kulturních, vědeckých a společenských aktivit pro studenty a zaměstnance, ale i pro veřejnost. 

Hned v pondělí ráno bude zahájena výzva Daruj krev s rektorem, dále se chystá Hospodský kvíz, křest další knihy z edice Paměť UP nebo AFOkino. Ve čtvrtek od 16:30 přijďte diskutovat o aktuálních i budoucích aktivitách, výzvách i problémech UP na setkání rektora s akademickou obcí. Dotazy však můžete posílat již dnes na komunikace@upol.cz. Během víkendu potom budou mít studenti a zaměstnanci UP bezplatný vstup do Muzea umění Olomouc a Pevnosti poznání. Pro kompletní program navštivte akademickytyden.upol.cz.

Hospodský kvíz – UP speciál
Ať už jste, nebo nejste fanoušky vědomostních klání, nenechte si ujít speciální díl zábavného kvízu, který pro vás připravilo oddělení komunikace UP ve spolupráci s fenoménem jménem Hospodský kvíz. Téma je jasné – Univerzita Palackého a Olomouc. Šestičlenné týmy složené ze studentů či zaměstnanců univerzity můžete registrovat na e-mailu soutez@upol.cz nebo přímo na Facebooku, kde najdete také informace o pravidlech a cenách. Kapacita je omezena. Akce se uskuteční za dodržení aktuálních protiepidemických pravidel.

Zapojte se do 11. ročníku výzvy Daruj krev s rektorem
Přemýšlíte o tom, že byste začali darovat krev? Nebo patříte mezi pravidelné dárce? Ať tak, či onak, vyznačte si v kalendáři týden od 14. do 18. února a zapojte se do 11. ročníku výzvy Daruj krev s rektorem. Ta bude probíhat během Akademického týdne UP na transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Výzva bude zahájena v pondělí 14. února v 7:50 na transfuzním oddělení FN Olomouc za účasti rektora Martina Procházky, prorektora Víta Procházky a prezidenta Českého červeného kříže Marka Jukla. Přidejte se k nim a do 7. února se zaregistrujte na e-mailu daruj@upol.cz. Více o výzvě najdete na daruj.upol.cz.

Pozvánka na vernisáž fotografií Jana Jirkovského
Katedra sociologie, andragogiky a kulturní antropologie a Galerie sociální fotografie zve na vernisáž fotografií Jana Jirkovského. Na výstavě s názvem Sokol Libeň –V srdcích vlast a v pažích sílu ukazuje libeňské sokoly tak, jak dosud nikdo nikoho cvičit neviděl. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 10. února od 16 hodin v prostorách galerie. Tu najdete na tř. Svobody 26 ve druhém patře. Prohlédněte si ještě pozvánku.

Přidejte se do týmu dobrovolníků Olympiády dětí a mládeže
Na konci června pořádá Olomoucký kraj společně s Českým olympijským výborem Hry X. letní olympiády dětí a mládeže 2022. Vedle tradičních sportů, které se obvykle na olympiádě představují, jako je atletika, plavání, basketbal či volejbal, se v Olomouckém kraji bude poprvé šermovat. Olympijská vesnice vznikne ve spolupráci s Univerzitou Palackého v areálu jejích kolejí v centru města a v nedaleké Pevnosti poznání organizátoři připraví Olympijský dům – místo setkávání sportovců, medailových ceremoniálů i programu pro fanoušky. 

Organizátoři už teď hledají dobrovolníky, kteří pomůžou zajistit hladký průběh her. Budete mít šanci potkat úspěšné olympioniky, navázat nové kontakty nebo se naučit něco nového. Podrobnosti a přihlašovací formulář naleznete na stránkách her.

Víte, že...

Pro nejaktuálnější informace nezapomeňte sledovat
naše webové stránky a profily na sociálních sítích.

facebook
instagram
twitter
youtube