English version

Vážené zaměstnankyně, vážení zaměstnanci,

v úvodu posledního červnového newsletteru se připojujeme k prázdninovému přání rektora Martina Procházky. I my vám přejeme pěkné léto a budeme rádi, když si jej zpestříte čtením univerzitního zpravodaje, který vám i nadále budeme posílat každých 14 dní.

CO SE DĚJE NA UP

Stručně z porady vedení UP

Na poslední poradě vedení (21. června) se jednalo o přípravě rozpočtu, nominaci nového člena Správní rady UP i převozu insignií pro podzimní výstavu. Přečtěte si celý souhrn (po přihlášení v Portálu UP). Podrobnější informace budou následně k dohledání v zápisech z porady vedení v UPShare, ale i v zápisech z jednání dalších orgánů, v normách a dokumentech UP i na dalších informačních platformách.

Přehled medailí Univerzity Palackého najdete nově na webu

Soubor patnácti medailí, které Univerzita Palackého od roku 1946 udělovala a stále uděluje významným osobnostem, je nově k prohlédnutí na webu univerzity. Zatím jsou zpracovány nejdůležitější a nejčastěji udělované medaile: záslužné medaile UP, jubilejní medaile UP a Pamětní a záslužná medaile k 200. výročí pobytu Josefa Dobrovského v Olomouci. Kromě jejich profesionálních fotografií obsahují stránky informace o fyzických charakteristikách, jako je materiál, velikost či hmotnost, a rovněž o autorství a roku vzniku. Prohlédněte si je: upol.cz/medaile.

Nezapomeňte využívat zaměstnanecké benefity

Nejen během celého roku, ale i o letních prázdninách by se vám mohly hodil slevy do lázní nebo lanového centra. Levněji nakoupíte i letní čtení nebo sportovní a cyklistické vybavení, které hned vyzkoušíte na sdílených kolech. Na delší cestu si můžete půjčit auto bez nutnosti složení kauce. Pokud léto plánujete trávit spíš na zahradě nebo na stavbě, bude se vám hodit sleva do OBI. Podívejte se na kompletní nabídku benefitů.

Motivující pracovní prostředí je priorita, potvrdil dotazník. Univerzita spouští „férový web“

Reprezentativní vzorek 1 237 respondentů z řad pracujících na UP se v jarním průzkumu Chodíte rádi do práce? podělil o radosti i strasti svého působení na olomoucké univerzitě. Její vedení se nyní výsledky dotazníku zabývá. Souběžně oddělení řízení lidských zdrojů připravilo nový web pro snazší orientaci v personálních procesech. Rovné příležitosti, sociální bezpečí či slaďování rodinného a soukromého života jsou pak na UP zastřešeny pod značkou Férová univerzita.

Podrobnosti o výsledcích dotazníku i nových webech najdete v článku na webu.

PŘEDNÁŠKY A KURZY

Letní škola statistických metod

Letní škola vám usnadní přípravu a zpracování experimentů, značně urychlí a zpřesní zpracování vašich experimentálních výsledků, a to včetně jejich interpretace a prezentování. Uskuteční se v srpnu, a to jak prezenčně, tak online. Více informací naleznete na webu.

DOTAZNÍKY A PRŮZKUMY

Pomozte vytvořit lepší testy pro autoškoly

Jak řidiči vyhodnocují potenciálně rizikové situace na silnicích a jak zefektivnit závěrečnou zkoušku v autoškole? Zapojte se do výzkumu katedry psychologie! Ta teď hledá plnoleté řidiče, kteří vlastní řidičský průkaz sk. B, řídí motorové vozidlo minimálně 3 roky, maximálně však 10 let a mají najeto alespoň 15 tisíc km. Během výzkumu budete sledovat videa obsahující potenciálně rizikové situace z pohledu řidiče. Registrujte se přes formulář, podrobnosti najdete na webu.

POZVÁNKY

Získejte nové kontakty na setkání v Innsbrucku v rámci BIP Staff Week aliance Aurora

Setkání zaměstnanců z institucí, zapojených do aliance Aurora, se bude konat od 2. do 6. října na Univerzitě v Innsbrucku. Podívejte se, jak tato univerzita (kde se mimo jiné nachází starobylé insignie Univerzity Palackého) funguje, sdílejte s kolegy z celé Evropy své zkušenosti a získejte nové kontakty.

Na Blended Intensive Programme (BIP) se mohou přihlásit všichni zaměstnanci a zaměstnankyně. Fyzické setkání v Innsbrucku bude doplněno o on-line setkání ve čtvrtek 14. září 2023 od 12:00 do 14:00 a v úterý 24. října od 12:00 do 14:00. Registrujte se prostřednictvím formuláře, více informací o vzdělávací akci můžete nalézt v letáku.

NOVÉ NORMY

  • Jednací řád AS UP

    Vnitřní předpis UP, účinný od 1. července 2023, je určen zejména členům Akademického senátu UP, dále však celé akademické obci. Upravuje orgány a jednání AS UP, schvalování vnitřních předpisů, rozpočtu a strategických záměrů UP, upravuje proces udělování předchozích souhlasů se jmenováním a odvoláním členů RVH UP, VR UP a vysokoškolského ústavu, dále upravuje řízení o návrhu na jmenování rektorem a řízení o návrhu na jeho odvolání, souhlas s odvoláním děkana a vyjádření k záměru rektora jmenovat a odvolávat prorektory.

    Úplně všechny normy UP včetně těch neúčinných, rozdělené po součástech UP, s možností filtrace a vyhledávání v nich naleznou studenti a zaměstnanci UP po přihlášení na files.upol.cz.

VÍTE, ŽE...

Sledujte také weby a sociální sítě!