From Japanese tearooms to ramen bars

13. září 2023, 17:00–19:00

Přednáška s diskusí

Zveme na přednášku a diskusi s prof. Jamesem Farrerem (Sophia University, Tokio) a dr. Lenkou Vyleťalovou (KAS FF UP), během které se dozvíte, jak v průběhu jednoho a půl století japonská kuchyně dobyla svět.

Japonská kuchyně se stala opravdu světovou - podává se ve více než 150 000 restauracích mimo Japonsko - od jednoduchých jídelen až po chrámy “fine dining”. Největší rozmach zaznamenala v posledních čtyřiceti letech, ale kořeny konzumace japonských kulinářských výrobků jakožto něčeho módního jsou mnohem starší. Přednášející na této besedě (zároveň autoři kapitol v nedávno vydaném svazku The Global Japanese Restaurant: Mobilities, Imaginaries, and Politics) se podělí o bohatá etnografická data ze šesti kontinentů a přiblíží, jak v průběhu jednoho a půl století japonská kuchyně dobyla svět. Akce se bude konat v angličtině.

Událost na Facebooku

Místo

učebna 2.56, tř. Svobody 26
Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)