Čtyři nové recepty piva z pera studentů předmětu ACH/VAR

Pondělí 15. květen 2023, 14:01

V rámci předmětu Cvičení chemie piva (ACH/VAR) měli studenti za úkol vybrat pivní styl dle kategorizace BCJP (Beer Judge Certificate Program). U vybraného pivního stylu bylo nutné provést sérii výpočtů na základě kterých by bylo možné uvařit 50 litrů konkrétního piva. Výstupem předmětu bylo plakátové sdělení.

Pivo uvařené dle vytvořeného receptu bylo podrobeno senzorické analýze (zprůměrované body, hodnocení dle BJCP):
- Belgian Dubbel  (34/50) - Velmi dobré, obecně v rámci parametrů stylu, nějaké drobné nedostatky (kategorie 30-37 bodů)
- Red IPA (nehodnoceno)
- American Pale Ale (35/50) - Velmi dobré, obecně v rámci parametrů stylu, nějaké drobné nedostatky (kategorie 30-37 bodů)
- New England IPA (41/50) - Vynikající, vzorový styl, vyžaduje drobné doladění (kategorie 38-44 bodů)

 

 

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)