Výzkum

S experimentálním mikropivovarem UP jsou propojena následující výzkumná témata:

Katedra analytické chemie

Volná témata (BP - bakalářská práce, DP - diplomová práce):

  • Vliv suplementované ß-glukosidázy na tvorbu a stabilitu monoterpenů během kvasného procesu (BP; lukas.kucera@upol.cz)
  • Metody extrakce chmelových silic pro pivovarnické účely (BP; lukas.kucera@upol.cz)
  • Čeřidla v pivovarnictví a analýza vysrážených produktů pomocí hmotnostní spektrometrie (DP; lukas.kucera@upol.cz)

Rozpracované/Ukončené:

  • Vliv anorganických iontů na kvalitu piva (BP)
  • Vývoj mikroanalytického nástroje pro přímou analýzu organických látek a "skrytých" rostlinných zbytků pomocí separačních technik (DP; obhájeno)
  • Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva (BP; obhájeno)

Katedra bohemistiky

  • bude doplněno

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)