English version

Vážené zaměstnankyně, vážení zaměstnanci,
milé studentky, milí studenti,

na náměstích a ulicích univerzitního města zní za večerů hudba pouličních umělců a později v noci ožívá nebe meteorickým rojem Perseid. To jsou neklamné známky vrcholícího léta, a tak je i náš newsletter naladěn letně a hravě. Pozveme vás totiž do parku na taneční workshop a koncert a pobídneme vás, abyste i vy zahráli ostatním – trochu vám s tím pomůžeme. Zeptáme se vás, jak usnadnit život dětem a jejich rodičům, kteří jsou zároveň v roli studenta či zaměstnance univerzity. Nakonec můžete zkusit štěstí v soutěži o vstupenky na divadelní představení.

Rodičem na univerzitě – jak na to?

Jak sladit rodičovství a studentský či pracovní život na univerzitě? Nevyhnutelná otázka, která nemine žádného z rodičů – ať už současných, nebo budoucích. Chtěli bychom, aby byl právě na naší univerzitě souběh těchto dvou světů co nejjednodušší a nejpřirozenější. Pomozte nám a v důsledku i všem ostatním na UP odbourat co nejvíce překážek a úskalí. Své podněty si nenechávejte pro sebe ani v případě, že děti (zrovna) nemáte. Přehledný dotazník je otevřený všem.

Hledáme ambasadory pro prezentaci UP na veletrzích

Chcete prezentovat Univerzitu Palackého na roadshow po českých a slovenských městech? Myslíte si, že dokážete oslovit nové zájemce o studium na veletrzích Gaudeamus? Rádi byste o možnostech studia v Olomouci promluvili na své střední škole? Nebo znáte někoho, kdo by se pro tuto úlohu ideálně hodil? Dejte mu vědět nebo rovnou sami napište na ondrej.martinek@upol.cz a dorazte na informační schůzku ve Studentském klubu UP (nádvoří Zbrojnice) 24. srpna nebo 26. září od 15 hodin. Stačí, pokud studujete alespoň v druhém ročníku bakalářského studia na jedné z našich fakult a vaše srdce bije pro UP!

Zaparkuj fest: důvod, proč strávit (další) večer v parku

Ani o letošních prázdninách nenecháme olomoucké parky opuštěné. Univerzitní iniciativa Zaparkuj se v úterý 23. srpna od 18 hodin vrací do Smetanových sadů, aby oživila okolí hudebního altánu. Tentokrát se můžete těšit na taneční workshop Honzy Halíře, který vás naučí nové taneční figury. Komu se tancovat nechce, může rovnou využít chill-out zóny Zaparkuj, půjčit si sportovní a herní vybavení nebo zapadnout do univerzitních pytlů a lehátek. O příjemnou a klidnou letní atmosféru se postará indie písničkářka Evah, která jako buskerka projela skoro celý svět a teď ji opět uslyšíme i u nás. Vstup je volný, tak přijďte zaparkovat na pár minut – nebo rovnou na celou dobu! Přátele pozvěte na Facebooku.

Oživme město buskingem se Zaparkuj

Právě v letních měsících je ideální čas na to ukázat, jak umíte zpívat, hrát na kytaru, banjo či ukulele nebo třeba žonglovat s pěti mýdly zároveň. Pokud chcete oživit centrum města buskingem neboli pouličním uměním, rádi vám pro to bezplatně (na daný den) zapůjčíme přenosnou zvukovou techniku. Podrobnosti k výpůjčce najdete zde. Tak neváhejte a vytáhněte svůj talent do ulic či parků.

Soutěž o vstupenky na Olomoucké shakespearovské léto

I letos je UP partnerem Olomouckého shakespearovského léta, během nějž zaplňují parkán Konviktu (Umělecké centrum UP) představení Divadla Tramtarie. Těšit se z toho můžou i čtyři z vás. Pokud nám do pondělí 15. srpna napíšete na soutez@upol.cz odpověď na otázku, které dvě fakulty se na Konviktu zabydlely, máte šanci vyhrát dvě vstupenky na komedii Tři mušketýři. Hraje se 17. a 18. srpna, vždy od 19 hodin.

Víte, že...

Pro nejaktuálnější informace nezapomeňte sledovat
naše webové stránky a profily na sociálních sítích.