English version

Vážené zaměstnankyně, vážení zaměstnanci,

přestože jsou prázdniny v plném proudu a všichni se snažíme zrekreovat a nabrat síly do dalšího akademického roku, koronavirová nákaza na září, zdá se, nečeká. Vedení univerzity proto vyzývá k obezřetnosti a osobní zodpovědnosti, abychom si univerzitní i běžný život mohli užívat i nadále bez nepříjemností. Přečtěte si celý text výzvy včetně slova rektora Martina Procházky. Mezi dalšími novinkami z univerzitního světa najdete také dvě soutěže, jejichž uzávěrka se rychle blíží – proto čtení newsletteru určitě dlouho neodkládejte.

Servisní týden CVT 8.–12. srpna: výpadky sítě a webů UP

Pravidelná údržba univerzitních počítačových sítí je nezbytná. Centrum výpočetní techniky proto chystá během méně vytíženého prázdninového období tradiční servisní týden. Uskuteční se ve dnech 8.–12. srpna. Prosíme vás o trpělivost, neboť v tomto termínu bude docházet k průběžným výpadkům všech služeb, zejména webových stránek a přihlášení do informačních systémů UP a dalších zdrojů. Podrobný harmonogram najdete v této zprávě.

Soutěž k oslavám výročí Centra podpory studentů se specifickými potřebami

Centrum podpory studentů se specifickými potřebami pomáhá téměř 400 studentům z celé univerzity – snaží se zvýšit jejich studijní komfort a zmírnit případné obtíže při studiu. Letos slaví 10. narozeniny ve své současné podobě, proto vás zveme na oslavy, které se plánují na 6. a 7. října. Připojte se k nim ale už teď – tak, že se zúčastníte soutěže Jak rozmanitá je inkluzivní Univerzita Palackého?, v níž kreativně zpracujete své zkušenosti s inkluzí. Inspiraci i další informace najdete na stránkách centra. Deadline už je na obzoru – tvořit a posílat můžete do 15. srpna.

Zachyťte ve fotosoutěži reálná i myšlenková setkání 

Rozhlížejte se pozorně a zkuste ulovit místa či momenty, kde se setkávají reálné či myšlenkové „bubliny“. Do fotosoutěže Olomouc v bublinách, kterou pořádá město Olomouc ve spolupráci s Udržitelnou univerzitou a centrem ekologických aktivit Sluňákov, se mohou zapojit občané Olomouce starší 15 let. Soutěží se ve dvou kategoriích: Kde příroda potkává člověka a Bubliny, ve kterých žijeme. Do první budou zařazeny fotografie zobrazující kontrast či prolínání přírody a civilizace, do druhé pak fotky zachycující setkání lidí z různých společenských skupin či lidí s různými názory. Čas máte do 15. září, podrobnosti jsou zde.

Call for papers: Interdisciplinární doktorandská konference

Využíváte ve svém doktorandském výzkumu interdisciplinární metody? Vnímáte u svého tématu interdisciplinární potenciál, který zatím nebyl rozvinut, nebo jste naopak přesvědčeni, že by interdisciplinární přístup nebyl pro váš vědecký či badatelský zájem prospěšný? Jestli ano, využijte prodlouženého termínu registrací a přihlaste do 10. října svůj příspěvek na doktorandskou konferenci Univerzity Palackého, která proběhne 24.–25. listopadu 2022. Podrobnosti a přihlášku najdete také v letáku.

Víte, že...

Pro nejaktuálnější informace nezapomeňte sledovat
naše webové stránky a profily na sociálních sítích.