English version

Milé studentky, milí studenti,

svůj slib z minula plníme, a tak vám i v době prázdninové vyzobáváme několik důležitých a zajímavých informací z dění na naší univerzitě. Protože je newsletter přece jen kratší, pozveme vás na Žurnál, který si kromě pravidelných aktualit připravil dva letní cykly: první z nich každý týden představí tipy, jak nejen prázdniny strávit udržitelně; ten druhý zase svěží čtení na léto z produkce Vydavatelství UP.

Staňte se členem Klubu absolventů UP

Tušíte, kolik absolventů loni vypustila naše univerzita do světa? 3 906 – a na všechny čeká Klub absolventů UP. Pokud tedy právě dokončujete studium nebo se k tomu brzy chystáte, nezapomeňte si potom vyplnit přihlášku. Pokud už se nějakým diplomem z UP pyšníte – a to včetně bakalářského! – přihlaste se rovnou. Nejenže získáte pěknou kartičku, ale také spoustu na ni vázaných benefitů, slev a výhod, možnost půjčovat si nadále knihy v univerzitní knihovně nebo přednostní pozvánky na akce (nejen) pro absolventy. Online registrace je možná na absolventském webu.

Léto = čtení. Vydavatelství UP nabízí slevu na knihy i otevření Skriptárny „na přání“

Kdy jindy se začíst do neustále odkládaných knih než během letních prázdnin? A pokud náhodou zrovna nevíte, jaký titul vzít do ruky, můžete se nechat inspirovat u univerzitního vydavatelství. To od začátku prázdnin na Žurnálu každý víkend přináší tip na jednu knihu ze své produkce. Začalo to detektivkami britského střihu a kamuflážemi nazíranými okem výtvarníka a pestrý výběr bude pokračovat až do konce srpna. Letní knižní tipy i jakékoliv další knihy si přitom na e-shopu můžete pořídit s 15% slevou. Stačí v košíku zadat slevový kód letnicteni15.

Skriptárna na Zbrojnici bude sice od 18. července do 12. srpna z provozních důvodů zavřená, ale jen naoko! V režimu „otevřeno na přání“ vám totiž rádi během pracovních dnů prodejnu otevřeme jen a jen pro vás. Stačí zazvonit u vstupu či zavolat. Takto si můžete přijít vyzvednout i vaše objednávky z e-shopu s uplatněným letním slevovým kódem. Veškerý přehled knižních novinek z univerzitní produkce najdete na webu i e-shopu Vydavatelství UP. Tak ať vám to čte!

Nenechte si ujít novinky z vysokých škol

Věděli jste, že i vysoké školy mají svůj speciální magazín? Jmenuje se Universitas a přináší novinky z jednotlivých VŠ, představuje významné osobnosti, které stojí za to znát, nebo se věnuje etice ve vzdělávání či českému předsednictví EU. Kromě toho na jeho webu najdete také nejrůznější nabídky práce na českých vysokých školách. Magazín má také svůj vlastní newsletter, jehož poslední číslo si můžete prohlédnout a potom se přihlásit k pravidelnému odběru – je přece dobré vědět, co se děje u sousedů…

Zapojte se do naší letní soutěže!

Je libo dárkový poukaz do Domu u parku nebo voucher na nákup v UPointu v hodnotách 1 000 Kč, volné vstupenky do Pevnosti poznání či další věcné ceny? Stačí se zapojit do letní soutěže Oddělení komunikace UP a ve zkratce nám popsat váš nejpozitivnější zážitek z posledního akademického roku spojený s naší/vaší univerzitou. Ty nejoriginálnější a nejvtipnější příhody odměníme a případně anonymně zveřejníme na našich sítích. Tak hurá do toho! Své příspěvky posílejte až do 31. července na soutez@upol.cz.

Univerzita zve na letní kino i vinné slavnosti

Už v pátek a v sobotu 22. a 23. července se můžete díky univerzitní iniciativě Zaparkuj těšit na volně přístupné filmové projekce pod širým nebem v Bezručových sadech. V pátek si můžete oddechnout ve stínu stromů od 21 hodin u filmu Léto s kovbojem, o den později pak s kultovním snímkem Samotáři. Obě projekce jsou součástí doprovodného programu Olomouckých vinných slavností v parku, které ve dvou dnech přivítají na stovku vinařů z Česka a Polska. Pro návštěvníky navíc univerzita zajišťuje i odpočinkovou zónu s lehátky a sedacími vaky, s půjčovnou deskových her a sportovního vybavení nebo s univerzitním merchem.

Víte, že...

Pro nejaktuálnější informace nezapomeňte sledovat
naše webové stránky a profily na sociálních sítích.