English version

Milé studentky, milí studenti,

vše plyne, a tak je tu poslední prázdninový newsletter. Na univerzitě se ale všechno připravuje na nový akademický rok, jehož součástí budou i další akce k celoročním oslavám 450 let UP. Do samotného kulatého výročí totiž ve chvíli, kdy tento text píšeme, zbývá přesně 17 týdnů, 1 den, 14 hodin, 30 minut a 11 sekund.

Při takovém jubileu se můžeme zamyslet, co pro nás Univerzita Palackého znamená. Redakce univerzitního Žurnálu takovou otázku položila zaměstnancům i studentům napříč fakultami i ústavem. Jejich odpovědi si můžete přečíst v anketě na webu.

CO SE DĚJE NA UP

Stručně z porady vedení UP

Na posledních dvou poradách vedení (středy 9. a 16. 8.) se projednávala revize kreditové banky, podzimní oslavy 450 let UP nebo whistleblowing. Přečtěte si celý souhrn (po přihlášení v Portálu UP), další pro vás připravíme zase za 14 dní. Podrobnější informace budou následně k dohledání v zápisech z porady vedení v UPShare, ale i v zápisech z jednání dalších orgánů, v normách a dokumentech UP i na dalších informačních platformách.

Poděkování za trpělivost během servisního týdne

Výraznější výpadky než v předchozích letech přinesl servisní týden Centra výpočetní techniky UP. Letošní znatelnější odstávka služeb včetně e-mailů či webů byla způsobena zásadním rozšířením a obnovou datového úložiště UP, na kterém je závislá většina aplikací. Provedeny byly i bezpečnostní aktualizace páteřních síťových směrovačů. Tým CVT všem velmi děkuje za trpělivost a omlouvá se za případné komplikace. V příštím roce lze týdenní servisní odstávku očekávat v obdobném termínu.

Nominujte dobrovolníky do soutěže o cenu rektora

Dělat něco pro druhé nad rámec svých povinností a věnovat svůj volný čas i energii pro zlepšení světa kolem nás není úplně samozřejmé. Ale bez dobrovolníků by spousta služeb, akcí i organizací mohla fungovat jen stěží. Univerzita proto klade na dobrovolnictví velký důraz a podporuje ho i každoročním vyhlášením soutěže o Cenu rektora pro dobrovolníky z řad studentů, absolventů a pracovníků Univerzity Palackého. Nominovat svého oblíbeného dobrovolníka můžete do 31. srpna prostřednictvím tohoto formuláře.

KURZY

Staňte se v novém kurzu skutečnými lídry pro 21. století

Máte chuť a vůli se zapojovat do věcí veřejných a měnit své okolí k lepšímu? Pak je právě vám určena tato výzva! Kariérní centrum UP společně s Americkým centrem Olomouc otevírají v nacházejícím semestru výběrový bezplatný kurz Leadership matters, určený studentům napříč našim fakultami, kteří mají ambice se v budoucí kariéře ucházet o vedoucí pozice. Kurz povedou vybraní odborníci z akademické i soukromé sféry, kteří vás naučí například strategickému a systémovému myšlení, řízení změn a inovací nebo digitálním a technologickým kompetencím. Podrobnosti a info k přihláškám najdete na webu.

BRIGÁDY

Pomozte spolužákům se studiem

Chcete si při studiu přivydělat a zároveň si „vylepšit karmu“? Naše Centrum podpory studentů se specifickými potřebami zahájilo nábor asistentů na nadcházející akademický rok. Pomáhejte spolužákům s hendikepem se studiem například pořizováním zápisů z přednášek či jinými způsoby. Pracovní doba je flexibilní, odborné zaškolení zajištěno a odměna formou stipendia nebo DPP jistá. Další info a kontakt najdete na webu centra.

POZVÁNKY

SOUTĚŽ

Soutěžte s UPointem – už jen pár dní

Letní soutěž s UPointem se chýlí ke konci. Ještě do 1. září se můžete zapojit do fotosoutěže o hodnotné ceny. Jak na to? Sdílejte na sociálních sítích Facebook nebo Instagram fotku s plátěnkou, Hot cUPem, tričkem nebo třeba náušnicemi z UPointí nabídky, přidejte hashtag #jsmeUP a označte UPoint (@upoint.upol). Vítěz bude vylosován v prvním zářijovém týdnu a může se těšit na dárky z UP sortimentu, vstupenky do Pevnosti poznání a produkty od našich partnerů.

UPoint rozšířil nabídku o fakultní propisky

Začátek akademického roku se neúprosně blíží. Připravte si výbavu, ve které by neměl chybět diář, blok a psací potřeby. Novinkou v UPointu jsou fakultní propisky vhodné pro všechny srdcaře, kteří chtějí ctít barvu své fakulty do posledního detailu. Propisky jsou navíc vybaveny dotykovým koncem pro pohodlné ovládání každého dotykového displeje. Vybírejte z osmi fakultních barev a přihoďte si k propisce blok v barvě vaší fakulty, klíčenku nebo dokonce i fakultní triko.

VÍTE, ŽE...

Sledujte také weby a sociální sítě!