English version

Vážené zaměstnankyně, vážení zaměstnanci,

dnes je den dětí – a protože dítětem je svým způsobem každý, máme pro vás dárek. Je vlastnoručně vyrobený, nebude se na něj prášit, ale není to zmrzlina, nýbrž další číslo celouniverzitního newsletteru. Začínáme prakticky – dozvíte se o důležitém dotazníku, který můžete nalézt ve své univerzitní e-mailové schránce, a zjistíte, kdy a kde se v červnu a o prázdninách naobědvat. Potom přinášíme několik pozvánek a připraveno je také něco k dalšímu čtení a sledování. Tak ať si každý z vás najde to své!

Letní otevírací doba menz a bister & možnost prázdninového ubytování

Od 20. června do 11. září bude upravena provozní doba v menzách a bistrech FreshUP. Do každoročního omezeného prázdninového provozu zasáhne navíc oprava hlavní menzy a také zajištění stravování pro účastníky Letní olympiády dětí a mládeže v posledním červnovém týdnu. Všechny menzy a bistra budou uzavřeny po celý týden okolo červencových svátků. Podrobnou otevírací dobu všech provozoven naleznete v tabulce.

Kromě stravování nabízejí koleje v průběhu letních prázdnin také finančně příznivé a pohodlné ubytování. Pozvěte tedy své známé na pár dní do Olomouce! V ideálně umístěném kampusu na Envelopě je možné přespat od 450 korun, a to včetně snídaně formou švédských stolů. Kromě toho je k dispozici kuchyňka, posilovna nebo sportovní vybavení. Kompletní informace včetně ceníku jsou dostupné na webu skm.upol.cz/leto.

Probíhá e-mailový sběr dat pro mezinárodní žebříček

Univerzita Palackého je již několik let součástí žebříčku Best Global Universities Rankings, který sleduje výkon univerzity zejména ve vědě, výzkumu a mezinárodní spolupráci. Společnost Clarivate, která jej vydává, sbírá do konce června od vybraných zaměstnanců data o akademické reputaci (podobně tomu bylo na podzim u žebříčku THE). Může se tedy stát, že budete vybráni a z adresy clarivate@ts-productinfo.com vám přijde krátký dotazník. Prosíme, abyste se do něj zapojili, a podíleli se tak na výsledcích dalšího vydání žebříčku.

Videa o hledání zdrojů, citování a užitečných službách knihovny

Tři minuty můžou rozhodnout o úspěchu diplomky. Přibližně tak dlouhá jsou totiž animovaná videa ze série „Knihovna UP radí“, kterou připravilo oddělení komunikace spolu s univerzitní knihovnou. Pět edukativních snímků se zaměřuje na problematiku citování, hledání informačních zdrojů, plagiátorství nebo na predátorské časopisy. Zároveň také informují o možnosti využití služeb a nástrojů knihovny, které mají studenti a zaměstnanci UP k dispozici zdarma. Videa lze zhlédnout na univerzitním YouTube či platformě UPstream, kde najdete i první sérii animovaných videí, která se zaměřila na bezpečnost v kyberprostoru.

Vyšel nový Žurnál UP o talentu i o pomoci světu

Věděli jste, že na chodbách univerzity můžete potkat rytíře? A že věta „Čtyři sta výtisků univerzitního žurnálu váží dva talenty“ nemusí být nutně nesmysl? To jsou jen dva příklady, jež dokazují, že nové číslo tištěného Žurnálu UP je nabité informacemi, které jen tak někde nenajdete. Vyzvedněte si ho ve stojanech na fakultách, v UPointu, ve Zbrojnici, v Pevnosti poznání – anebo prostě prolistujte elektronickou verzi právě teď a tady.

Vyhlášení výsledků výzvy Do práce na kole & veřejná debata o dopravě

Květnová výzva Do práce na kole se chýlí ke svému konci, a tak 127 zaměstnancům UP, kteří se do ní zapojili, nezbývá než si zapsat poslední jízdy do systému. Nejen je, ale i všechny ostatní zájemce proto zveme na slavnostní vyhlášení výsledků. Uskuteční se v úterý 7. června na parkánu Konviktu a jeho součástí bude i veřejná debata na téma Bezpečná cesta do školy. Ta se bude věnovat nejen městské cyklistice, ale i dalším způsobům dopravy. Vyhlášení univerzitního souboje začne v 17 hodin, na něj v o hodinu později navážou výsledky olomoucké soutěže a závěrečná debata proběhne od 19 hodin. Více na webu Udržitelé univerzity.

Soutěž k oslavám výročí Centra podpory studentů se specifickými potřebami

Centrum podpory studentů se specifickými potřebami pomáhá téměř 400 studentům z celé univerzity – snaží se zvýšit jejich studijní komfort a zmírnit případné obtíže při studiu. Letos slaví 10. narozeniny ve své současné podobě, proto vás zveme na oslavy, které se plánují na 6. a 7. října. Připojte se k nim ale už teď – tak, že se zúčastníte soutěže Jak rozmanitá je inkluzivní Univerzita Palackého?, v níž kreativně zpracujete své zkušenosti s inkluzí. Inspiraci i další informace najdete na stránkách centra.

Víte, že...

Pro nejaktuálnější informace nezapomeňte sledovat
naše webové stránky a profily na sociálních sítích.

facebook
instagram
twitter
youtube