English version

Vážené zaměstnankyně, vážení zaměstnanci,

výuka v letním semestru je už na většině fakult minulostí, a studentům tak začíná období nejrůznějších zkoušek. Opět jsme proto vylepšili UPlikaci, která v nové verzi přináší přehlednější zobrazení zkouškových termínů a další příjemné vychytávky. Pro vás jsme připravili rozšířenou nabídku zaměstnaneckých benefitů nebo volné registrace na rodinný běh při olomouckém půlmaratonu. Také vás zveme na Olomouckou muzejní noc, k níž se už tento pátek připojí i naše univerzita. Blíží se i majáles, s jehož pestrým programem se však pojí několik omezení v okolí Zbrojnice, o nichž informujeme níže.

Výhodněji do lázní, lanového centra nebo na prázdninový kurz angličtiny
S blížícím se létem je nabídka zaměstnaneckých benefitů opět o něco bohatší. Se slevou se můžete ubytovat v Horských lázních Karlova Studánka nebo vyzkoušet wellness v hotelu Lorkova vila v Čeladné. Pokud se nebudete cítit na jízdu na sdíleném kole Nextbike, využijte služeb Atlant taxi, našeho dlouholetého partnera. Děti můžete vyslat do lanového centra Proud, na tábory Akademik sport centra nebo Pevnosti poznání, případně na intenzivní kurz angličtiny. Další novinky naleznete zde, všechny výhody poskytované univerzitními zařízeními a dalšími externími partnery pak na webových stránkách univerzity v sekci Zaměstnanci – Slevy a výhody.

Nabídka volných registrací na dm rodinný běh v rámci půlmaratonu
Jako hrdý partner olomouckého půlmaratonu, který se uskuteční v sobotu 18. června, pro vás máme volné registrace na tradiční dm rodinný běh (jedna registrace běžně v hodnotě 200 Kč na osobu). Pokud máte o registrační startovní kód zájem, napište nám na soutez@upol.cz do středy 25. května s předmětem „DM běh“. Kódy rozdáme mezi 35 nejrychlejších zájemců. Při rodinném běhu mohou medaili získat opravdu všichni – krátkou trasu na cca 3 km totiž zvládnou i úplní začátečníci, děti na odrážedlech nebo aktivní senioři.

Olomoucký majáles UP přinese bohatý program i několik omezení

Na 24.–25. května připravuje oddělení komunikace, respektive úsek prorektora pro komunikaci a studentské záležitosti, tradiční studentskou slavnost – Olomoucký majáles UP. V souvislosti s organizací akce si vás dovolujeme seznámit s několika málo organizačními záležitostmi a z nich vyplývajícími omezeními, ke kterým ve zmíněném období dojde v areálu Zbrojnice a jejím přilehlém okolí. Předem se vám za zmíněná omezení omlouváme v případě, že se vás jakkoli dotknou, a zároveň vás na akci srdečně zveme.

23.–24. května

  • stavba pódia a stánků na nádvoří Zbrojnice

25. května

  • Biskupské náměstí uzavřeno pro auta od 6:00 do půlnoci (plánek omezení)
  • stavba stánků na Biskupském náměstí, večer jejich bourání
  • program na nádvoří Zbrojnice od 13:00 do půlnoci

26. května

  • demontáž pódia a stánků na Zbrojnici

27. května

  • TSMO vyčistí nádvoří i prostor před Zbrojnicí autem/vysavačem

Ještě jednou se omlouváme za případné komplikace a budeme rádi, když vás na některém z mnoha bodů programu přímo na Zbrojnici či mimo ni potkáme.

Dotazy na PROPOST
Pokud máte dotazy týkající se Programu pro podporu strategického řízení vysokých škol (PROPOST), který administruje Oddělení strategie a kvality RUP, směřujte je prosím na Mgr. Andreu Sojkovou (andrea.sojkova@upol.cz | 585 631 047).

Literární soutěž zná oceněné
Již poosmadvacáté studenti přihlásili své básnické a prozaické texty do Literární soutěže pro studenty UP, kterou vyhlašuje rektor univerzity. Odborná porota, ve které usedli Jana Vrajová, Radek Malý a Michal Sýkora, letos hodnotila 126 příspěvků od 120 posluchačů a posluchaček. Kdo z nich tedy vyhrál a komu bylo uděleno čestné uznání? To najdete spolu s fotkami v článku na Žurnálu UP. Vítězné texty si můžete přijít poslechnout na autorské čtení oceněných tvůrců – odehraje se ve středu 25. května od 17:00 na parkánu Konviktu jako jeden z bodů programu majálesu.

Večer k poctě Františka Palackého: Rudy Linka
Věděli jste, že naše univerzita mohla nést jméno Josefa Dobrovského? Nakonec ale – to už víme všichni – byla po svém obnovení v roce 1946 pojmenována po Moravanovi Františku Palackém. Na večeru, který k poctě tohoto významného historika a politika univerzita pořádá, se letos představí Rudy Linka, český jazzový kytarista žijící od roku 1985 v USA, organizátor festivalu Bohemia JazzFest, moderátor a světoobčan. Na jeho One Man Show Mezi řádky… se přijďte podívat v úterý 31. května od 19 hodin do auly Pedagogické fakulty UP.

Vyzkoušejte, jak se závodí na dračích lodích
Na pátý den pátého měsíce čínského kalendáře připadá každoročně svátek 端午节. Už víte? Pokud ještě ne, vězte, že jde o festival dračích lodí a že Konfuciův institut UP letos chystá jeho oslavu i v Olomouci. Přijďte se 9. června podívat, ale hlavně se také aktivně zapojit do soutěže dračích lodí na Poděbradech! Těšit se můžete na tréninkové rozjížďky, soutěž samotnou i na doprovodný program pořádaný ve spolupráci s Akademik sport centrem. Každé družstvo musí mít kapitána, bubeníka a 9 nebo 7 členů posádky. Protože se deadline blíží, přečtěte si podrobné informace a rovnou vyrazte shánět tým.

Prázdninové kurzy češtiny za výhodnější ceny
Znáte někoho, kdo by se rád začal učit česky? Nebo se snad někdo z vašeho okolí na tuto trnitou, ale zároveň kouzelnou cestu už vydal a chtěl by se posunout dál? Letní škola slovanských studií FF UP, která od 16. července do 14. srpna nabídne intenzivní kurz češtiny pro všechny od začátečníků po pokročilé, nabízí studentům a zaměstnancům UP výhodnější cenu. Absolvovat je možné buď dvoutýdenní, nebo měsíční školu, k níž kromě výuky patří také výlety, promítání, folklorní večer nebo sportovní odpoledne. Podrobnosti v tomto PDF a na lsss.upol.cz.

Dobrovolníkem na olomouckém půlmaratonu
V sobotu 18. června se opět koná olomoucký půlmaraton a vy můžete buď běžet, nebo fandit, nebo… zažít tuto velkou mezinárodní akci z pohledu spoluorganizátora a získat novou zkušenost, bodík do CVčka a stylový merč! Jak se to dělá? Tak, že se přidáte do dobrovolnického týmu Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2022, závod totiž díky své velikosti a slávě potřebuje dobrovolníků opravdu spoustu. Pro bližší informace se ozvěte na e-mail: honza.grenge@gmail.com. Pokud se rovnou chcete přihlásit, uveďte své jméno, telefonní číslo, datum narození a velikost trika.

Víte, že...

Pro nejaktuálnější informace nezapomeňte sledovat
naše webové stránky a profily na sociálních sítích.

facebook
instagram
twitter
youtube